تقویت قوای جنسی با استفاده از گیاهان دارویی مناسب برای قوای جنسی
تقویت قوای جنسی با استفاده از گیاهان دارویی مناسب برای قوای جنسی
تولید مثل یک موضوع مهم اخلاقی و مذهبی است ازینرو داروهای تقویت کننده قوای جنسی برای اطمینان از توانایی جنسی زن و مرد مورد توجه هستند. اختلال عملکرد جنسی ناتوانی در دستیابی به یک رابطه جنسی طبیعی است که حالات مختلفی دارد، از جمله انزال زودرس، انزال رتروگراد، عقب مانده یا مهار شده، اختلال نعوظ، مشکلات برانگیختگی (کاهش میل جنسی)، اختلال ارگاسم و نارسایی انزال. عرضه اولین داروی تایید شده برای ناتوانی جنسی، ویاگرا (سیلدنافیل) در دهه ۱۹۹۰ موجی از توجه عمومی را به همراه داشت که تا حدی به دلیل تبلیغات سنگین بوده است. اما جستجو برای چنین موادی به هزاران سال قبل برمیگردد. داروی تقویت کننده قوای جنسی عاملی است (غذا یا دارو) که میل جنسی را برمیانگیزد. داروها و درمان¬های موجود دارای اثربخشی محدود، عوارض جانبی ناخوشایند و موارد منع مصرف در شرایط خاص بیماری هستند. شناسایی مکملهای طبیعی از گیاهان دارویی عمدتاً به دلیل عوارض جانبی کمتر آن بیشتر از همیشه مورد توجه است. گیاهان دارویی تقویت کننده قوای جنسی را میتوان بر اساس نحوه عملکردشان به سه نوع طبقهبندی کرد: گیاهان دارویی که میل جنسی، قدرت یا لذت جنسی را افزایش میدهند. مواد مختلفی با منشأ حیوانی و گیاهی در طب سنتی فرهنگهای عامه مختلف برای انرژیبخشی، نشاط و بهبود عملکرد جنسی و فیزیکی در مردان مورد استفاده قرار گرفتهاند. به عنوان مثال، برای افزایش میل جنسی در کشورهای عربی، آمبرین، که یکی از اجزای اصلی Ambra grisea است استفاده میشود. این ماده یک الکل تریترپن سه حلقهای است که غلظت چندین هورمون در هیپوفیز قدامی و همچنین تستوسترون سرم را افزایش میدهد. پوست و غدد وزغ بوفو حاوی بوفوتنین (و سایر بوفادینولیدها) است که یک ترکیب توهم زا از سروتونین است. این ماده فعال در "سنگ عشق" هند غربی و دارویی در طب چینی چان سو است. همچنین در طب سنتی چینی از جینسینگ Panax به عنوان محرک جنسی استفاده میشود. به عنوان یک آنتی اکسیدان باعث تقویت سنتز اکسید نیتریک (NO) در اندوتلیوم اندام تناسلی میشود. جینسنوزیدها همچنین ضمن تحریک عصب ترانس مورال باعث ایجاد آرامش فعال میشوند که با افزایش گوانوزین مونوفسفات حلقوی بافتی همراه است. مشتقات مختلقی از گیاهان دارویی وجود دارد که توسط مردان مبتلا به اختلال نعوذ یا ضعف قوای جنسی با درجات مختلف موفقیت استفاده شدهاند. با اینحال از این بین موارد بسیار کمی از جنبه دارویی بررسی شدهاند. در این مطلب، به تعدادی از گیاهان دارویی تقویت کننده قوای جنسی آزمایششده (چه در انسان یا حیوان یا در هر دو) اشاره میکنیم که در مطالعات اخیر مورد بررسی قرار گرفتهاند.
_ گندمی موسلی (Chlorophytum borivilianum): ریشههای غدهای این گیاه دارای خواص تعدیل کننده ایمنی است و برای درمان ناتوانی جنسی، عقیمی و افزایش قدرت جنسی استفاده میشود. استفاده از عصاره این گیاه بهبود رفتار جنسی حیوانات و افزایش نعوظ آلت تناسلی و کاهش زمان تردید را بهمراه داشته است. اثرات مشاهده شده به نظر میرسد به دلیل ایجاد خواصی مانند تستوسترون است.
_ زنجبیل آفریقایی (Mondia whitei): از خانواده خرزهرهاین بوده و از جمله گیاهان دارویی است که توسط بسیاری از پزشکان طب سنتی برای مدیریت ضعف قوای جنسی استفاده شده است. از این گیاه برای افزایش میل جنسی و همچنین برای مدیریت تعداد کم اسپرم استفاده میشود. در مطالعهایی مشاهده شد که استفاده از عصاره آبی این گیاه به طور قابل توجهی تحرک کل اسپرم و همچنین تحرک پیشرونده وابسته به زمان آن را افزایش میدهد.
_ خارخاسک (Tribulus terrestris): گیاهی گلدار از خانواده Zygophyllaceae است که بومی مناطق معتدل گرم و گرمسیری است. در مطالعات مختلف مشاهده شده است تجویز این گیاه به انسان و حیوانات میل جنسی و اسپرم زایی را بهبود می¬بخشد.
_ فادوجیا (Fadogia agrestis): متعلق به خانواده روناسیان بوده و دارای قابلیت افزایش میل جنسی است. با استفاده از این گیاه در موش مشاهده شد که پارامترهای رفتار جنسی و غلظت سرمی تستوسترون آنها بطور قابل توجهی افزایش یافته است.
_ نخل سرده (Phoenix dactylifera): مشاهده شده گردههای درخت خرما حاوی استرادیول و ترکیبات فلاونوئیدی است که اثرات مثبتی بر کیفیت اسپرم دارند.